PAUL – Pekařství s nezaměnitelným francouzským šarmem

| | ,

Tradiční rodinné pekařství, proslulé po celém světě, otevřelo svou první českou pobočku před 15 lety v Praze. Zákazníky si získává nejen svým sortimentem, ale také nezaměnitelnou atmosférou svých poboček, díky které se zákazníci cítí jako ve sladké Francii.

Začalo to vlastně úplně nenápadně. V roce 1889 si pan Charlemagne Mayot se svou ženou otevřel skromný pekařský krámek ve městě Croix na severu Francie. O pětatřicet let později, pár let před začátkem druhé světové války, se jejich dcera Suzanne s manželem Julienem Holderem rozhodli zakoupit pekařství v Lille, které již v té době patřilo mezi nejvýznamnější města Francie. Tím, díky kterému se pečivem vonící krámky s charakteristickým černým vývěsním štítem rozšířily do celého světa, byl však až jejich syn Francis Holder, kterýpekařství PAUL převzal v roce 1958 a v jeho čele stál do roku 2019. V rodinné tradici dnes pokračují jeho děti, především syn Maxime. PAUL je aktuálně jedinou firmou, podnikající mezinárodně v pekařském odvětví, která se může pochlubit více než 130letou tradicí a tím, že v jejím čele stojí již čtvrtá generace potomků původních zakladatelů.

Počet provozoven dávno přesáhl 600 a naleznete je na čtyřech kontinentech – v Evropě, Asii Africe i v Americe. Česká republika se svého prvního „Paula“ dočkala v roce 2008, jako první ve střední a východní Evropě. Letos na podzim tedy oslaví 15 let více než úspěšného působení na našem trhu. Pobočky pekařství PAUL najdete na mnoha atraktivních lokalitách hlavního města, včetně samotného centra Prahy nebo letiště.

I tradiční značka jde samozřejmě s dobou a slané i sladké pečivo, křupavé plněné bagety, čerstvé saláty i typické francouzské dezerty si můžete vychutnat nejen ve stylovém prostřední luxusních poboček, ale také doma, v práci nebo na cestách. Rozšíření online aktivit v posledních letech umožnilo, aby se speciality pekařství dostaly k většímu počtu zákazníků. Kvůli ještě lepší dostupnosti svých produktů zprovoznilo pekařství před několika lety vlastní e-shop, který neustále vylepšuje. Posiluje také spolupráci s platformami WOLT a Dáme jídlo. Díky tomu si prémiový catering ve francouzském stylu můžete užít také na rodinných oslavách nebo pracovních jednáních.

Pokud ale máte příležitost, zajděte si na něco dobrého přímo do některé z pražských poboček, nebo si zpříjemněte odlet na dovolenou – PAUL najdete v na obou terminálech pražského letiště. Posezení v útulném prostředí totiž zážitek z francouzských gastronomických specialit jen umocní. O design provozoven se stará vlastní architektonické studio Panétude, které stojí za návrhem všech interiérů pekařství a restaurací PAUL. Panétude dohlíží i na tvorbu interiéru každého nového obchodu. V posledních letech došlo k oživení designu konceptu, nové provozovny vznikají v neoindustriálním stylu, který působí uvolněněji a více svěže. Je to nové, neotřelé, ale stále je to PAUL, se svou 130letou tradicí. Jak řekl kdysi Francis Holder „Naši zákazníci se k nám vrací proto, že se tu cítí jako u starých přátel. Věřím, že PAUL nabízí víc, než jen kvalitní produkty. Naší ambicí je prodávat unikátní francouzské „Art de Vivre“ (umění žít).“ www.paul-cz.com  

Předchozí

MBA – náklad nebo investice? V době vysoké inflace se vyplatí investovat do vzdělání

Špatný den? Naučte se vyplavit endorfiny a zatočit se stresem, únavou i splíny

Další